Persbericht

Edith Leerkes

‘Liedjes’

Gitariste Edith Leerkes maakte ‘Liedjes’, een cd met 14 titels, de meesten door haarzelf geschreven. Over vriendschap, keuzes, versleten en nieuwe liefdes, over moeder zijn en ouders missen. In tekst geflankeerd door dichteressen Judith Herzberg en Selma Meerbaum Eisinger, in muziek door jonge held en zoon Marnix Dorrestein.

Met het klassieke Amsterdams Gitaartrio speelde zij in concertzalen over de hele wereld, waaronder Carnegiehall in New York, de Ambassador in Los Angeles, de Casals Hall in Tokyo en het Concertgebouw in Amsterdam.

Een gastoptreden in een galavoorstelling van Herman van Veen werd het begin van een samenwerking die er toe leidde dat zij overstapte van klassieke concertzalen naar het theater. Twintig jaar spelen zij nu samen.

In al die jaren is Edith meer en meer gaan zingen en door Herman aangemoedigd begon zij ook haar eigen muziek en teksten te schrijven.

De instrumentale plaat ‘Etude Feminine’ was de eerste uitkomst, de liefde voor taal en het geluk van zingen leidde tot dit spiksplinternieuwe album ‘Liedjes’.

Terug naar perskit