Persbericht Koninklijk Theater Carré

The Publicity Company

PERSBERICHT Amsterdam, 6 januari 2015

Zondagmorgen in Carré 18 januari

met Edith Leerkes en Marnix Dorrestein

 

Zondag 18 januari, 11.00 uur is de start van de nieuwe reeks Zondagmorgen in Carré. In de eerste aflevering ontvangt Edith Leerkes, bekend als de gitariste van Herman van Veen, haar zoon Marnix Dorrestein. Samen spelen ze het programma ‘Liedjes’. Tickets (15 euro, incl. een kopje koffie of thee) zijn te koop via www.carre.nl en aan de kassa van het Amsterdamse theater. Na afloop van het programma is er een smakelijke brunch voor 12,50 euro.

 

Zondagmorgen in Carré is een nieuwe serie verrassende concerten in het Koninklijk Theater aan de Amsterdamse Amstel. In elke aflevering brengt gastprogrammeur Edith Leerkes bijzondere combinaties van muzikanten bij elkaar. In de eerste editie, zondagochtend 18 januari, speelt Leerkes met haar zoon, de jonge, veelbelovende popmuzikant Marnix Dorrestein, het programma Liedjes over vriendschap, keuzes, versleten en nieuwe liefdes, over moeder zijn en ouders missen. De volgende afleveringen van Zondagmorgen in Carré zijn op 22 maart, 19 april en 17 mei.

Voor meer persinformatie: Trix van Alphen www.ThePublicityCompany.com, t: 020 612 7000, e:trix@publicy.nl

Edith Leerkes studeerde aan het Twents Conservatorium bij Louis Gall en in Spanje bij Ernesto Bitetti. Met het Amsterdams Gitaar Trio gaf ze over de hele wereld concerten, onder meer in de New-Yorkse Carnegie Hall, het Ambassador Auditorium in Los Angeles, de Casals Hall in Tokio en het Amsterdamse Concertgebouw, en nam ze albums op met muziek van Bach, Scarlatti, Albeniz, De Falla, Bizet en Prokofjev. In 1998 maakte ze de overstap naar de groep rond Herman van Veen. Met hem maakte ze diverse programma’s en cd’s. Onlangs bracht Leerkes de cd Liedjes uit. De meeste van de veertien nummers schreef ze zelf.

De pers over ‘Liedjes’:

NRC Handelsblad: “Onalledaagse muziekpoëzie”
Leeuwarder Courant: “Een warme deken van serene muzikaliteit”
De Gelderlander: “Prachtige liedjes over gevoelens en relaties”

Herman van Veen over Edith Leerkes:

“Edith wordt door pers en publiek gezien als een van de meest uitzonderlijke gitaristen van de wereld. In de loop der jaren heeft ze vanuit haar klassieke vaardigheden een volstrekt eigen en herkenbare stijl ontwikkeld. Ze speelde met het Amsterdams Gitaar Trio en daarna met mij in alle prominente zalen van de wereld. Ik hou van haar stem, haar spel, heel haar wezen en beveel dit unieke concert van harte bij u aan.”

Marnix Dorrestein is een veelbelovende muzikant, tekstschrijver, componist en producent. In 2012 studeerde hij af aan de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam, waar hij sinds 2013 de masteropleiding volgt. Een kleine greep uit zijn drukke werkzaamheden: Marnix coproduceerde de albums Kersvers en Vandaag van Herman van Veen, vormt met Willem Wits het duo Ciao Lucifer en met Jasper Slijderink het Kayelitsha Admiration Orchestra, hij speelt gitaar bij Kris Berry & Perquisite en is het jongste lid van Splendor, een collectief van gerenommeerde muzikanten, componisten en podiumkunstenaars.

Koninklijk Theater Carré , Amstel 115-125, Amsterdam,