Persbericht Hoe het gaat

Voorkant_Edith_Leerkes_Hoe_het_gaat

Edith Leerkes zingt 14 gedichten van Judith Herzberg.
Zij zette de teksten op muziek, soms met Herman van Veen en Marnix Dorrestein. De gedichten komen zowel uit bundels van lang geleden als enkele die nog nergens verschenen, omdat Judith Herzberg ze pas dit jaar schreef. Twee instrumentale stukken flankeren deze ‘taal in muziek’.

Judith Herzberg is al decennia succesvol auteur van toneelstukken, proza en poëzie. De grote waardering voor haar werk komt dit jaar tot uiting door de toekenning van de Prijs der Nederlandse Letteren, die haar in november zal worden uitgereikt.

Edith Leerkes is gitariste en zangeres, voormalig lid van het Amsterdam Gitaar Trio en sinds 1992 onderweg met Herman van Veen.

Judith Herzberg ontmoette ze voor het eerst in 2004 en sindsdien hielden zij contact. De wederzijdse waardering voor elkaars werk was aanleiding tot het maken van de cd.

Hoe het gaat komt uit bij Harlekijn en is mede geproduceerd door Marnix Dorrestein. Het label Harlekijn bestaat sinds 1966 en bracht o.a. werk uit van Ton Koopman, Reinbert de Leeuw en Herman van Veen. In de vormgeving zijn zestien kleine schilderwerken van Herman van Veen te zien die hij speciaal maakte voor dit album. Dit werk is van 1 oktober t/m 31 december te zien in de galerie van Hotel Merlet in Schoorl.

De presentatie van de cd zal plaatsvinden op zondag 28 oktober, in Landgoedtheater de Kapschuur, op het Herman van Veen Arts Center in Soest.

WWW.EDITHLEERKES.NL